Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hva er AEOS

Alle relevante energi og temperatur data hentes inn automatisk fra dataloggere, eller fra netteiere. Innsamlede data omregnes for temperatur og /eller produksjon og leveres i standard rapporter på; web eller e-mail. Rapportene viser til enhver tid hvordan du ligger i forhold til målsettingen.

Kontinuerlig overvåkning av energibruken er avgjørende for optimal energibesparelse i et bygg. På en spart kWh spares energipris, nettavgift og avgifter. Derfor er det betydelig mer å hente her, enn kun å fokusere på energiprisen.

Systemet er designet for å jobbe i faser hvor man starter med korrigering av eksisterende anlegg og deretter setter nye mål ettersom det gjennomføres tiltak i de neste fasene.

I fase 1 ser vi at energiforbruket kan gå ned med inntil 15% bare ved å korrigere eksisterende anlegg. Våre samarbeidspartnere er spesialister på driftoptimalisering. De vil via en energianalyse kunne påpeke muligheter for videre besparelse.

Vil man oppnå de store reduksjonene i energiforbruk, er det som regel nødvendig med tiltak som krever investeringer. Det er da viktig å ha et verktøy som til enhver tid viser resultatet av investeringen. Samtidig er da dokumentasjon/logging som kreves for støtteordninger fra ENOVA etablert.

Systemet egner seg for å vise virkningsgraden av energibesparende installasjoner, som varmepumpe og varmegjenvinnere, samt samlet resultat mot budsjettert forbruk med hensyn på temperaturer og produksjon.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn